Broberg tar sikte på Edmonton

Philip Broberg hoppas kunna bli den nästa i en lång rad med framstående NHL-backar från Sverige.

Foto: nhl.com

Foto: nhl.com

Den 18-årige talangen valdes som nummer åtta av Edmonton Oilers i första rundan av draften 2019. Broberg kommer att spendera kommande säsong med Skellefteå i SHL. 

- Jag tycker att Sverige har en hel del bra backar i NHL och många unga ser upp till dem och vill bli som dem, sa Broberg till NHL.com. Sedan så går de in och jobbar hårt för att du en dag förhoppningsvis skall vara en idol för nästa grupp av unga killar.

Läs hela artikeln på: https://www.nhl.com/sv/news/broberg-tar-sikte-pa-edmonton/c-308391676

Framgångsrik kväll för WIN Hockeys klienter i Vancouver

Efter gårdagens succé där Philip Broberg valdes som nummer 8 totalt av Edmonton Oilers var spänningen stor inför dag 2 av årets NHL-draft. Det blev en kväll med stora framgångar för WIN Hockeys klienter med fyra nya draftval. Adam Edström valdes som nr 161 av New York Rangers, Isak Walther som nr 179 av Nashville Predators, Andre Lee som nr 188 av LA Kings och Axel Bergkvist som nr 200 av Arizona Coyotes. Stort grattis killar!

Det här visar att killarnas hårda arbete lönat sig och att vår strategi kring rekrytering och arbetssätt med våra klienter är helt rätt och det känns stort att få ett så fint kvitto på det här idag säger Marcus Isaksson på telefon från Vancouver.

Capture.JPG
Isak.JPG
Lee.JPG
Axel.JPG

Joakim Nygård klar för Edmonton

Efter succésäsongen i SHL (tvåa i skytteligan med 21 mål) var det en illa dold hemlighet att Färjestad skulle förlora den 26-årige forwarden. Nygård bekräftade redan för några veckor sedan att siktet är inställt på Nordamerika och att han skulle lämna Färjestad.

– Det är en dröm jag haft och det känns lite overkligt fortfarande. Jag fattar inte riktigt. Att få komma till Kanada och spela... Det känns bra i hela kroppen, säger han till vf.se.

För oss på WIN Hockey som arbetat med Joakim sedan säsongen 2010 när han var junior och representerade Sunne är det här det ultimata beviset på att hårt arbete lönar sig och ett kvitto på att om man siktar högt och jobbar mot uppsatta mål är ingenting omöjligt säger Joakims agent Marcus Isaksson.

Läs hela artikeln på: aftonbladet.se

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

WIN Hockeys nya klient Philip Broberg klar för Skellefteå AIK

Foto: KENTA JÖNSSON / Bildbyrån

Foto: KENTA JÖNSSON / Bildbyrån

Broberg gjorde J20-debut i Örebro, där han även är uppväxt, redan för två år sedan. Detta renderade i att AIK plockade över honom och där fortsatte han ta kliv - hela vägen till en A-lagsplats med 44 spelade matcher under 18/19. Detta skapade i sin tur blågula möjligheter med en plats i Juniorkronorna vid senaste JVM följt av det nytagna guldet med Småkronorna i U18-VM. Nu står det klart att han ansluter till Skellefteå AIK över den kommande säsongen.

Välkommen till WIN Hockey och stort lycka till i Skellefteå Philip!

Läs hela texten på: SAIK

Vår klient Arvid Holm väljer Färjestad BK

Arvid Holm blir Markus Svenssons vapendragare under kommande säsong.

– Det ska bli grymt kul att få spela i en toppklubb som Färjestad BK, säger han.

Foto: Stefan Eriksson, Färjestad BK

Foto: Stefan Eriksson, Färjestad BK

Mönstret känns igen. Adam Werner tog en omväg via mycket spela Allsvenskan för att sedan komma till Färjestad och i hans fall göra en kanonsäsong. I Arvids fall har han spelat mycket i Karlskrona den senaste säsongen och tar nu klivet till Färjestad.
– Det var skönt och väldigt bra för min utveckling att få spela i en toppklubb som Färjestad med allt vad det innebär. Att få jobba med ”Masken” och Markus är ju en möjlighet man tar om man ges chansen.

Läs hela artikeln på: farjestadbk.se

Theodor Lennström klar för Svenska Mästarna Frölunda

FOTO: Bildbyrån

FOTO: Bildbyrån

Att Frölundas assisterande tränare Kristofer Näslund och Theodor Lennström har en historia ihop i Karlskoga var inte en helt oviktig faktor.
– Jag har pratat med Näsan och han har bara bra saker att säga om Frölunda. Snacken med Roger (Rönnberg) och Fredrik (Sjöström) förstärkte bara den bilden, säger den 24-årige backen som de två senaste säsongerna spelat för Färjestad, men väljer att lämna Karlstad för Göteborg och Frölunda:
– Jag ville till en klubb där jag kan utvecklas ytterligare. Lennström är en skridskoskicklig back med uppenbara offensiva kvaliteter, men inte bara menar Frölundas sportchef Fredrik Sjöström:
– Det är en spännande back. Ett råämne med potential som vi vill utveckla ytterligare.
Lennström beskriver sig själv så här:
– Offensiven och skridskoåkningen är mina starkaste sidor, men jag ser mig själv som en tvåvägsback. Jag vill bidra och ger alltid allt.
Theodor Lennström har skrivit ett tvåårskontrakt med Frölunda Indians, till våren 2021.

Läs hela artikeln på frolundaindians.com

Roman Horák förlänger med Växjö Lakers

Foto: Växjö Lakers

Foto: Växjö Lakers

Med fyra säsongers KHL-spel i bagaget kom i fjol den då 26-årige Roman Horák till Växjö Lakers och SHL. På sina 50 spelade grundseriematcher har han stått för 33 poäng, varav 15 mål och 18 assist. Med sina 33 poäng kom han på andraplats i Växjö Lakers interna poängliga med samma poäng som Brendan Shinnimin som placerade sig etta på målskillnad. Nu står det klart att forwarden förlänger med klubben för spel ytterligare en säsong.

”Växjö Lakers är en top notch organisation”

- Jag ser verkligen fram emot ännu en säsong i klubben! Växjö Lakers är en top notch organisation med hög målsättning och fantastisk karaktär. Därför är jag väldigt glad över att få chansen att vara med kommande säsong när klubben går för att vinna ännu ett SM-guld, säger poängkungen.

Läs hela artikeln på: vaxjolakers.se

Martin Pospisil klar för Calgary Flames

Foto: nhl.com

Foto: nhl.com

The Calgary Flames announce today that they have signed forward Martin Pospisil to a three-year entry-level contract.

Pospisil, a native of Zvolen, Slovakia, concluded his second season with the Sioux City Musketeers in the USHL, where he had his best statistical season in 2018-19. The 19-year-old scored 16 goals and added 47 assists for 63 points in 44 games played. Pospisil also suited up for Team Slovakia at the World Junior Championships this past January where he notched two assists and eight penalty minutes in five games. The assistant captain of the Musketeers was drafted by the Flames in the fourth round (105th overall) in the 2018 NHL Draft.

Full story: nhl.com/flames