WIN Hockeys nya klient Philip Broberg klar för Skellefteå AIK

Foto: KENTA JÖNSSON / Bildbyrån

Foto: KENTA JÖNSSON / Bildbyrån

Broberg gjorde J20-debut i Örebro, där han även är uppväxt, redan för två år sedan. Detta renderade i att AIK plockade över honom och där fortsatte han ta kliv - hela vägen till en A-lagsplats med 44 spelade matcher under 18/19. Detta skapade i sin tur blågula möjligheter med en plats i Juniorkronorna vid senaste JVM följt av det nytagna guldet med Småkronorna i U18-VM. Nu står det klart att han ansluter till Skellefteå AIK över den kommande säsongen.

Välkommen till WIN Hockey och stort lycka till i Skellefteå Philip!

Läs hela texten på: SAIK

Vår klient Arvid Holm väljer Färjestad BK

Arvid Holm blir Markus Svenssons vapendragare under kommande säsong.

– Det ska bli grymt kul att få spela i en toppklubb som Färjestad BK, säger han.

Foto: Stefan Eriksson, Färjestad BK

Foto: Stefan Eriksson, Färjestad BK

Mönstret känns igen. Adam Werner tog en omväg via mycket spela Allsvenskan för att sedan komma till Färjestad och i hans fall göra en kanonsäsong. I Arvids fall har han spelat mycket i Karlskrona den senaste säsongen och tar nu klivet till Färjestad.
– Det var skönt och väldigt bra för min utveckling att få spela i en toppklubb som Färjestad med allt vad det innebär. Att få jobba med ”Masken” och Markus är ju en möjlighet man tar om man ges chansen.

Läs hela artikeln på: farjestadbk.se

Theodor Lennström klar för Svenska Mästarna Frölunda

FOTO: Bildbyrån

FOTO: Bildbyrån

Att Frölundas assisterande tränare Kristofer Näslund och Theodor Lennström har en historia ihop i Karlskoga var inte en helt oviktig faktor.
– Jag har pratat med Näsan och han har bara bra saker att säga om Frölunda. Snacken med Roger (Rönnberg) och Fredrik (Sjöström) förstärkte bara den bilden, säger den 24-årige backen som de två senaste säsongerna spelat för Färjestad, men väljer att lämna Karlstad för Göteborg och Frölunda:
– Jag ville till en klubb där jag kan utvecklas ytterligare. Lennström är en skridskoskicklig back med uppenbara offensiva kvaliteter, men inte bara menar Frölundas sportchef Fredrik Sjöström:
– Det är en spännande back. Ett råämne med potential som vi vill utveckla ytterligare.
Lennström beskriver sig själv så här:
– Offensiven och skridskoåkningen är mina starkaste sidor, men jag ser mig själv som en tvåvägsback. Jag vill bidra och ger alltid allt.
Theodor Lennström har skrivit ett tvåårskontrakt med Frölunda Indians, till våren 2021.

Läs hela artikeln på frolundaindians.com

Roman Horák förlänger med Växjö Lakers

Foto: Växjö Lakers

Foto: Växjö Lakers

Med fyra säsongers KHL-spel i bagaget kom i fjol den då 26-årige Roman Horák till Växjö Lakers och SHL. På sina 50 spelade grundseriematcher har han stått för 33 poäng, varav 15 mål och 18 assist. Med sina 33 poäng kom han på andraplats i Växjö Lakers interna poängliga med samma poäng som Brendan Shinnimin som placerade sig etta på målskillnad. Nu står det klart att forwarden förlänger med klubben för spel ytterligare en säsong.

”Växjö Lakers är en top notch organisation”

- Jag ser verkligen fram emot ännu en säsong i klubben! Växjö Lakers är en top notch organisation med hög målsättning och fantastisk karaktär. Därför är jag väldigt glad över att få chansen att vara med kommande säsong när klubben går för att vinna ännu ett SM-guld, säger poängkungen.

Läs heöa artikeln på: vaxjolakers.se

Martin Pospisil klar för Calgary Flames

Foto: nhl.com

Foto: nhl.com

The Calgary Flames announce today that they have signed forward Martin Pospisil to a three-year entry-level contract.

Pospisil, a native of Zvolen, Slovakia, concluded his second season with the Sioux City Musketeers in the USHL, where he had his best statistical season in 2018-19. The 19-year-old scored 16 goals and added 47 assists for 63 points in 44 games played. Pospisil also suited up for Team Slovakia at the World Junior Championships this past January where he notched two assists and eight penalty minutes in five games. The assistant captain of the Musketeers was drafted by the Flames in the fourth round (105th overall) in the 2018 NHL Draft.

Full story: nhl.com/flames

Pontus Åberg byter Nashville mot Edmonton och hyllas av Svenske lagkamraten Oscar Klefbom.

Två vunna rysare inom loppet av ett dygn. Efter lördagens dramatiska seger över Kings i Los Angeles vann Edmonton Oilers ett nytt drama i södra Kalifornien i natt, svensk tid. Den här gången med 6-5 efter straffläggning borta mot Anaheim. Och i dag ansluter nyförvärvet Pontus Åberg, 24, från Nashville.

- Han har ju bra speed och mycket talang, så det ska bli väldigt kul att vad han kan tillföra vårt lag. Jag tror att Pontus är underskattad och kan bli en liten överraskning, faktiskt, säger Oscar Klefbom.

Läs hela artikeln från expressen.se här

Pontus Åberg. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Pontus Åberg. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Oscar Klefbom. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Oscar Klefbom. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA