Gulas och Åslund i huvudrollerna när FBK blev klara för kvartsfinal

Det var mycket kamp där DIF tog ledningen med 1-0 och 2-1. Men i sista perioden vände ett helladdat FBK på matchen och vann med 5-3. Kvartsfinal mot HV71 väntar.

FBK kom ut i högst tempo och dominerade första fem minuterna med eftertryck. Milan Gulas hade bästa läget men pucken smet utanför högerkrysset. Sen fick vi se prov på Djurgårdens aggressiva checking där man pressade hemmaspelarna högt och de började göra misstag. Gästerna hade flera fina möjligheter, Niclas Bergfors hade ett friläge, men Stefan Stéen inledde bra i FBK-målet.

I trettonde minuten var Joakim Nygård nära att lyckas med en egen genomåkning men Adam Reideborn räddade. Efter drygt fjorton minuters spel kom ledningmålet och det var DIF som gjorde det. Bergfors styrde in pucken nära mål och pucken smet in mellan benskydden på Stéen. FBK hade några bra minuter efter målet men fick inte in pucken.

Läs hela artikeln på farjestadbk.se

Foto: FREDRIK KARLSSON / Bildbyrån

Foto: FREDRIK KARLSSON / Bildbyrån