Brynäs IF värvar Henrik Larsson inför säsongen 2017/2018

Henrik Larsson, född 1994, har skrivit under ett kontrakt med Brynäs IF. Kontraktet sträcker sig över 2 säsonger och sträcker sig till 30 april 2019.

Larsson är uppvuxen och fostrad i BIK Karlskoga, han har varit verksam i klubben BIK Karlskoga sedan han började spela ishockey i 6 års ålder.

-Jag är väldigt glad för den här värvningen, Larsson är en spelskicklig passningsspelare. Han är duktig på att föra pucken och bra på att få igång spelet nerifrån egen zon. I inledningen av sin karrär var Larsson forward men skolades i 17års-ålder om till sin nuvarande position som back berättar Stefan Bengtzén, sportchef i Brynäs IF.

Under de senaste säsongerna har Larsson varit en av Hockeyallsvenskans bästa backar, säsongen 16/17 vann Larsson poängligan bland backarna och svarade för hela 40 poäng på 52 matcher. Totalt har Larsson producerat 96 poäng på sina 255 allsvenska matcher.

Läs hela artikeln på brynas.se

FOTO: Emelie Hübner

FOTO: Emelie Hübner